Zapečene umaške palačinke s puretinom

Za 12 komada umaških palačinki potrebno vam je: za nadjev - cca 50 dag purećeg filea, 3 kisela krastavca (srednje veličine), 5 listića sušene rajčice (paradajza), 1,5 dl kiselog vrhnja, po potrebi i ukusu soli, papra, muškatnog oraščića. Za preljev pripremite: 3 dl kiselog vrhnja, 3 jaja, 15 dag ribanog kozjeg sira, po potrebi i ukusu soli i papra te još 2 - 3 jušne žlice maslac za prženje puretine i premazivanje kalupa.

Za nadjev umaških palačinki uzmite pureća prsa (bez kože i kostiju), operite, posušite čistom krpom i izrežite na manje kockice. Posolite, popaprite i promiješajte. Popecite na malo (2 žlice) maslaca dok meso dobije boju. Ohladite. Dok se meso hladi izrežite krastavce na kockice, a sušene rajčice na sitne rezance. Dodajte obje namirnice ohlađenom mesu, naribajte malo muškatnog oraščića, dodajte kiselo vrhnje i dobro promiješajte. Provjerite začinjenost. Na sredinu svake palačinke stavite žlicu - žlicu i pol nadjeva i savijte poput sarmica; donju stranu prebacite preko sredine, potom gornju, lijevu pa desnu da biste dobili paketiće. Složite sve u maslacem premazani vatrostalni kalup.

PRELJEV za umaške palačinke. Naribajte krupno sir. U posebnoj posudi umutite jaja i vrhnje, dodajte sir, potom sol i papar. Provjerite slanost. Prelijte preko složenih palačinki i zapecite na 180 st. C dok jelo ne dobije rumenu boju. / izvor: coolinarka /

Nema komentara:

Objavi komentar